Cukier trzcinowy


INCI: Sucrose

Cukier brązowy trzcinowy, nierafinowany – surowiec ten znany jest już od starożytności, dawniej stosowany był jako środek przeciwbólowy, wykrztuśny, okłady z trzciny cukrowej były także robione na trudno gojące się rany i oparzenia. Aktualnie chętnie wykorzystywany w peelingach, zarówno do twarzy, jak i ciała. Jest delikatny, a przy tym skuteczny jako środek ścierający i pielęgnujący.