Ekstrakt z liści orzecha włoskiego


INCI: Juglans Regia Leaf Extract

Ekstrakt z liści orzecha włoskiego – posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Wykorzystywany jest do wytwarzania kosmetyków dedykowanych skórze delikatnej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergii. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, które dzięki niemu zyskują połysk oraz piękny brązowy odcień. Często wykorzystywany w szamponach do włosów. Może być naturalnym barwnikiem co pozwala wykorzystać go jako składnik kremów oraz balsamów do opalania.