Kwas laktobionowy


INCI: Lactobionic Acid

Kwas laktobionowy – charakteryzuje się działaniem antyoksydacyjnym i wspomagającym mechanizmy naprawcze. Idealnie łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, znany ze swych właściwości łagodzących i zmniejszających zaczerwienia może być stosowany do pielęgnacji miejsc wrażliwych, a także przy skórze trądzikowej. Kwas laktobionowy reguluje odnowę komórkową, wygładza, zmiękcza i zatrzymuje wodę w naskórku. Łączy w sobie działanie nawilżające i regenerujące. Wspomaga proces odnowy naskórkowej oraz wzmacnia funkcjonalność bariery ochronnej.