Leksykon składników

Glukozyd kokosowy

INCI: Coco-glucoside


Glukozyd kokosowy należy do gupry związków o nazwie "alkilopoliglukozydy", są to środki powierzchniowo czynne, mające w swojej budowie cząsteczki cukru prostego. Glukozyd kokosowy pochodzi z oleju kokosowego oraz cukrów. Jest to delikatny i skuteczny detergent biodegradowalny o charakterze niejonowym. Łagodny dla skóry i włosów, posiada również właściwości lekko kondycjonujące. 

Produkty zawierające Glukozyd kokosowy