Olej lniany


INCI: Linum Usitatissimum Seed Oil

Olej lniany – stosowany jako jeden ze składników do pielęgnacji skóry. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zmiękczające i przeciwświądowe. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej oraz naskórka, przyśpiesza gojenie odleżyn, oparzeń, ropni. Idealny skóry tłustej, ze skłonnościami do zapaleń i pękania. Olej lniany zastosowany na skórę zapobiega powstawaniu zaskórników.