Olej z pestek malin


INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Olej z pestek malin – dobry przeciwutleniacz, posiadający właściwości przeciwzapalne. Idealny dla skóry wrażliwej, przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń. Emolient nawilżający, kondycjonujący, wzmacniający lipidową barierę w naskórku (chroniący przed utratą wody). Olej wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, przez co zwiększa elastyczność i jędrność skóry oraz redukuje zmarszczki.