Olej z pestek truskawek


INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil

Olej z pestek truskawek –  wykorzystywany w pielęgnacji każdego rodzaju cery i włosów. Stosowany do kuracji skóry suchej, uszkodzonej i dojrzałej. Charakteryzuje się działaniem nawilżającym, ochronnym, odżywczym i lekko ściągającym. Łatwo wchłaniany przez skórę, polecany w produktach Anti-Aging.

Olej z pestek truskawek świetnie sprawdza się w pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów, o każdej porowatości oraz po zabiegach chemicznych. Bardzo suche i matowe włosy pielęgnowane przy użyciu oleju z nasion truskawki odzyskają elastyczność i blask. Olej zapobiega wypłukiwaniu się barwnika z włosa i przedłuża trwałość koloru.