Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Ekstrakt z kwiatów czarnego bzu

INCI: Sambucus Nigra Extract

Bez to kilkumetrowy krzew rosnący w stanie wolnym w Europie, Azji i Afryce Północnej. Spotykany jest najczęściej w parkach, na skrajach lasów i przydrożach. Surowcem kosmetycznym są najczęściej kwiaty czarnego bzu. Zawierają one flawonoidy ( m.in. rutynę wpływającą na przepuszczalność naczyń włosowatych), garbniki, olejki eteryczne, sole mineralne i witaminy C i E.

Uszczelnia naczynia krwionośne
Rozjaśnia przebarwienia, piegi
Przyspiesza regenerację skóry
Łagodzi oparzenia słoneczne

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top