Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Tlenek cynku

INCI: Zinc Oxide

To związek pochodzenia naturalnego, który ma postać białego, bezzapachowego proszku o delikatnej strukturze. Wykazuje wiele właściwości, dlatego wykorzystuje się go w różnych gałęziach przemysłu, również w branży kosmetycznej. Tlenek cynku można znaleźć w produktach matujących, podkładach, pudrach, kosmetykach ochronnych – również dla dzieci. Tlenek cynku działa jedynie na powierzchni skóry, nie przenika do organizmu. Sprawdza się szczególnie w kosmetykach do makijażu, produktach ochronnych i łagodzących. 

Fizyczny filtr przeciwsłoneczny
Zapobiega przebarwieniom, fotostarzeniu
W kosmetykach kolorowych jest barwnikiem, rozjaśnia
Działa łagodząco na podrażnienia

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top