🤩 Z kodem WEEKEND rabat na cały sklep -20%
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Citric Acid

Kwas cytrynowy

Należy do grupy alfahydroksykwasów (AHA), łatwo rozpuszcza się w wodzie, występuje naturalnie w przyrodzie, w roślinach i organizmach zwierzęcych. Wykazuje działanie keratolityczne, czyli złuszczające, dzięki czemu usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę. W kosmetykach pełni rolę regulatora pH, a także kompleksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku.

Scroll to Top