Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Ekstrakt z korzenia cykorii podróżnika

INCI: Cichorium Intybus Root Extract

Powszechnie występuje na łąkach, nieużytkach, na obrzeżach dróg – stąd polskie określenie „podróżnik”. Surowiec kosmetyczny stanowią wysuszone korzenie cykorii. Zawierają one duże ilości inuliny, a także flawonoidy, kwasy fenolowe i śladowe ilości olejków eterycznych. Za skuteczność w kosmetyce odpowiada także wysoka zawartość beta-karotenu oddziałującego na prawidłowy koloryt skóry.

Działa ściągająco
Hamuje namnażanie się bakterii
Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe
Ujednolica koloryt skóry

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top