Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Ekstrakt z kwiatów lipy szerokolistnej

INCI: Tilia Platyphyllos Flower Extract

Lipa szerokolistna należy do jednego z najbardziej znanych gatunków z rodziny lipowatych. Z pachnących kwiatów lipy otrzymuje się olejek eteryczny stosowany w lecznictwie, kosmetyce i perfumiarstwie. Kwiatostan lipy zawiera także flawonoidy, związki śluzowe, kwasy organiczne (jabłkowy, winowy, octowy), fitosterole, garbniki i sole mineralne. W kosmetyce stosuje się głównie ekstrakt z kwiatów lipy. Znajduje on zastosowanie w produktach do pielęgnacji włosów oraz skóry suchej, podrażnionej, skłonnej do alergii.

Łagodzi podrażnienia skóry
Łagodzi objawy alergii
Niweluje zaczerwienienia
Przeciwdziała starzeniu się skóry

Składnik ten znajdziesz w

5.00/5
(1)

39,00

/5
(0)

69,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(4)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top