Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Ekstrakt z liści orzecha włoskiego

INCI: Juglans Regia Leaf Extract

Owocem jest duży, okrągławy pestkowiec zwany orzechem. To właśnie dla niego, orzech włoski jest bardzo często sadzony w ogrodach. Nasiona zawierają 60% tłuszczu używanego w przemyśle spożywczym, głównie cukierniczym. Młode liście zawierają garbniki, glukozydy, flawonoidy, fenolokwasy oraz niewielkie ilości olejku eterycznego i witaminy C. Wyciąg z łupin niedojrzałych owoców oraz liści zawiera brązowy barwnik (juglon) służący do barwieniu tkanin i farbowania włosów. Jest składnikiem płukanek i szamponów koloryzujących oraz kosmetykach przyspieszających opalanie.

Działa przeciwbakteryjne i ściągająco
Nadaje ciemny odcień włosom
Nadaje skórze odcień opalenizny

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top