Dojrzałe czarne porzeczki w gęstych krzewach

Ekstrakt z nasion czarnej porzeczki

Ekstrakt z nasion czarnej porzeczki, który zmiękcza skórę i wiąże wodę.

Nazwa INCI Ribes Nigrum Seed Extract

Czarna porzeczka – wszystkie formy

Ribes Nigrum Seed Extract to według CosIng ekstrakt z nasion czarnej porzeczki (Ribes nigrum). Pełni funkcję emolientu oraz humektantu, czyli zmiękcza skórę i wiąże wodę. W Sylveco znajdziesz go w enzymatycznym żelu myjącym do twarzy VIANEK.

Działanie kosmetyczne

  1. ZmiękczaDziała jako emolient.
  2. Wiąże wodęJako humektant pomaga zatrzymać nawilżenie.
  3. Roślinny ekstraktPochodzi z nasion czarnej porzeczki.

Dla kogo

Każdy rodzaj skóry, szczególnie skóra twarzy poddawana oczyszczaniu.

Jak stosować

Obecny w gotowym żelu myjącym; stosuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Bezpieczeństwo i przepisy

W bazie CosIng ten składnik nie ma wpisu w załącznikach II–VI rozporządzenia (WE) nr 1223/2009, czyli nie ma ustalonych ograniczeń stężenia. Bezpieczeństwo gotowego kosmetyku ocenia producent zgodnie z rozporządzeniem; przy skórze skłonnej do reakcji wykonaj próbę na małym fragmencie skóry.

Opis ma charakter edukacyjny i kosmetyczny. Kosmetyki nie służą do leczenia chorób. Jeśli masz wątpliwości lub problemy skórne, skonsultuj się z lekarzem.

Poznaj inne składniki

WIĘCEJ W KOSZYKU, WIĘCEJ PREZENTÓW

Twoje prezenty za 1 grosz

Sprawdzamy Twój koszyk…

Możesz zyskać nawet —
Już zyskujesz —dzięki prezentom w koszyku

Korzyść względem cen regularnych produktów, po odjęciu opłaty za prezenty.

Prezenty sumują się i trafiają do koszyka automatycznie po przekroczeniu danej kwoty zamówienia.