Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Gliceryna

INCI: Glycerin

To bezbarwna, bezwonna, lekko słodka substancja, związek organiczny zaliczany do grupy alkoholi. Gliceryna może być pochodzenia roślinnego lub syntetycznego. Hydrolfilowa substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni więc rolę promotora przenikania – ułatwia w ten sposób transport innych substancji aktywnych w głąb skóry.

Substancja nawilżająca (humektant)
Regeneruje naturalną warstwę lipidową
Wspomaga przenikanie substancji aktywnych
Działa przeciwstarzeniowo

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top