Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas laktobionowy

INCI: Lactobionic Acid

Zaliczany do grupy kwasów PHA.  Pozyskiwany jest z cukru mlecznego – laktozy. Posiada podobne właściwości do kwasów AHA, jednak jego budowa zapewnia mu łagodniejsze działanie. Jest tolerowany przez najdelikatniejsze typy cer, nie powoduje podrażnień. Może być bezpiecznie stosowany przez cały rok, nie wykazuje działania fototoksycznego. 

Działa łagodząco
Wiąże i zatrzymuje wodę w naskórku
Jest antyoksydantem
Wykazuje działanie przeciwzapalne

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top