Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas mlekowy

INCI: Lactic Acid

Kwas mlekowy należy do grupy kwasów AHA i jest produkowany przez bakterie, głównie z rodzaju Lactobacillus. Naturalnie występuje w mleku, jogurtach czy kiszonkach. Kwas mlekowy jest jednym z głównych składników NMF, czyli naturalnego czynnika nawilżającego skórę. Z tego też względy znajduje zastosowanie w wielu produktach kosmetycznych. W zależności od stężenia, może wykazywać różne właściwości. 

Zwiększa poziom nawilżenia
Stymuluje produkcje ceramidów
Hamuje procesy starzenia
Rozjaśnia przebarwienia

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top