Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas salicylowy

INCI: Salicylic Acid

To jedyny z grupy kwasów BHA, który jest stosowany w kosmetyce. Ma on lipofilową cząsteczkę, dzięki czemu rozpuszcza się w tłuszczach. Oznacza to, że znacznie lepiej przechodzi przez warstwę sebum na skórze i dociera do tzw.porów, czyli wnętrza ujść gruczołów łojowych, oczyszczając je. Polecany jest szczególnie do cery mieszanej, tłustej i problematycznej. 

Normalizuje wydzielanie sebum
Oczyszcza ujścia gruczołów łojowych
Hamuje namnażanie się bakterii
Przyspiesza złuszczanie naskórka

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top