Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Lecytyna sojowa

INCI: Lecithin

Nazwa pochodzi z języka greckiego i oznacza żółtko jajka. To właśnie z jajka kurzego substancja ta została po raz pierwszy wyizolowana. Na skalę przemysłową jednak uzyskuje się ją z soi, rzadziej ze słonecznika lub rzepaku. Jest to mieszanka fosfolipidów, steroli, kwasów tłuszczowych i wielu innych. Ze względu na swoje właściwości, lecytyna sojowa znalazła zastosowanie w farmacji oraz kosmetologii. 

Zapobiega nadmiernej utracie wody
Wspomaga przenikanie innych substancji aktywnych
Poprawia elastyczność
Przyspiesza proces regeneracji skóry

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top