Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Mocznik

INCI: Urea

Jest substancją powstającą w ludzkim organiźmie, produktem ubocznym przemiany białek. Znajduje się również w skórze, gdzie jest jednym z głównych składników NMF (naturalnego czynnika nawilżającego). Do celów kosmetycznych wykorzystuje się syntetyczny odpowiednik mocznika, nietoksyczny i niealergizujący. W zależności od stężenia, może wykazywać różne właściwości.
Silnie nawilża skórę (humektant)
Ułatwia przenikanie innych składników aktywnych
Wzmacnia barierę ochronną
Działa złuszczająco

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top