Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Panthenol

INCI: Panthenol

Jest to inaczej prowitamina B5, kwas pantotenowy. Naturalnie występuje w skórze, we włosach i paznokciach. W celach kosmetycznych wykorzystuje się substancję pochodzenia syntetycznego. Jest substancją hydrofilową, łatwo wiąże wodę, dlatego zaliczany jest do grupy humektantów. Panthenol może być stosowany samodzielnie lub jako jeden ze skladników kosmetyków. Najczęściej można go znaleźć w produktach na oparzenia słoneczne. Bardzo często występuje także w różnych kosmetykach nawilżających, po depilacji, w produktach przeznaczonych dla osób z AZS lub dzieci i niemowląt. 

Działa łagodząco na oparzenia i podrażnienia
Intensywnie nawilża skórę oraz włosy
Nadaje miękkość i elastyczność skórze
Redukuje świąd i pieczenie

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top