🤩 Z kodem WEEKEND rabat na cały sklep -20%
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Thymus vulgaris (Thyme) Oil

Olejek tymiankowy

Jego głównymi składnikami są tymol i karwakrol. Posiada bardzo silne właściwości przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych (m.in. Staphylococcus aureus  i Propioniobacterium acnes, które odpowiadają za rozwój zmian trądzikowych). Łagodzi stany zapalne, działa na skórę oczyszczająco i tonizująco. Jest zaliczany do antyoksydantów.

Scroll to Top