Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Lanolina

INCI: Lanolin

Jest to wosk pochodzenia zwierzęcego, otrzymywany podczas oczyszczania wełny owczej. Lanolina znajduje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, chemicznym, farmaceutycznym, a nawet spożywczym. Jest także cenionym dodatkiem płynów do prania i płukania, ponieważ zmiękcza tkaniny oraz przeciwdziała ich elektryzowaniu się. Lanolina swoim składem przypomina sebum produkowane przez skórę, dlatego znajduje zastosowanie w wielu produktach kosmetycznych. 

Jest emulgatorem
Tworzy na skórze ochronny film
Łagodzi podrażnienia
Chroni skórę przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top