Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Olej jojoba

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

To płynny wosk pochodzenia roślinnego, uzyskiwany z nasion krzewu Jojoba. Jego skład chemiczny bardzo przypomina ludzkie sebum, dlatego jest niezwykle cennym surowcem kosmetycznym. Olej jojoba w czystej formie można aplikować bezpośrednio na skórę, włosy i paznokcie, ale pełni również szereg różnych właściwości jako składnik produktów kosmetycznych. Olej jojoba nie uczula, nie podrażnia i nie jest komedogenny (nie zatyka porów). 

Nawilża
Natłuszcza
Łagodzi podrażnienia
Reguluje wydzielanie sebum

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top