Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Olej z pestek winogron

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil

Otrzymywany w procesie tłoczenia pestek owoców latorośli winnej. Pestki winogron są produktem odpadowym z produkcji wina gronowego. Powstaje z nich olej, który ma lekką konsystencję i szereg pozytywnych właściwości, dlatego chętnie wykorzystywany jest w branży kosmetycznej.  Jest źródłem kwasów tłuszczowych, witamin (A, B6, E), flawonoidów, resweratrolu i minerałów. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery trądzikowej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej oraz cienkich, pozbawionych życia włosów. 

Opóźnia procesy starzenia
Nawilża, zmiękcza i wygładza skórę
Ujędrnia i uelastycznia
Nabłyszcza i wygładza włosy, zapobiega puszeniu

Składnik ten znajdziesz w

5.00/5
(1)

39,00

/5
(0)

69,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(4)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top