Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Witamina E

INCI: Tocopheryl Acetate

Związek nazywany “witaminą młodości”. Jest szeroko rozpowszechniony w przyrodzie. Można go znaleźć ziarnach, nasionach, kiełkach i zielonych częściach roślin. Witamina ta jest rozpuszczalna w tłuszczach i wykazuje wysokie powinowactwo do lipidów naskórka. Wpływa korzystnie na szczelność bariery naskórkowej, jest silnym przeciwutleniaczem. Znaleźć ją możemy w wielu produktach kosmetycznych – jako składnik pielęgnacyjny lub konserwant zapobiegający jełczeniu tłuszczów. 

Jest silnym antyoksydantem
Hamuje procesy starzenia się skóry
Nawilża skórę
Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację

Składnik ten znajdziesz w

5.00/5
(1)

39,00

/5
(0)

69,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(4)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top