Idą Święta!
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Allantoin

Alantoina

– to pochodna mocznika, produkt przemiany białek. Ma postać białego proszku, słabo rozpuszczalnego w wodzie i etanolu. Otrzymywana jest drogą syntetyczną lub pozyskiwana z roślin strączkowych, łupin owoców kasztanowca, łusek ryżu lub kiełków zbóż.
· stymuluje wzrost i podział komórek
· przyspiesza gojenie ran i oparzeń
· wygładza i przeciwdziała pęknięciom skóry
· wykazuje działanie przeciwtrądzikowe
· koi i łagodzi podrażnienia skórne
· zapobiega zmianom spowodowanym oddziaływaniem środowiska zewnętrznego

Produkty z alantoiną są polecane przez dermatologów w przypadku suchości skóry towarzyszącej wielu chorobom (np. atopowego zapalenia skóry czy rybiej łuski), dlatego stanowi ważny składnik aktywny naszych kosmetyków.

Scroll to Top