Targi Online wystartowały - zgarnij do 64% rabatu + gratisy
Targi Online wystartowały - do 64% rabatu + gratisy
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Sodium Alginate

Alginian sodu

 

– sól sodowa kwasu alginowego. Polisacharyd, organiczny związek chemiczny naturalnego pochodzenia. Pozyskiwany jest z wodorostów, a dokładnie z alg brunatnych. Nie posiada smaku, ani zapachu. Znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym oraz kosmetycznym.

· posiada zdolność zagęszczania i żelowania roztworów
· zapobiega utracie wody przez naskórek
· nawilża, odżywia i uelastycznia
· łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia

Scroll to Top