Ekstrakt z koniczyny


INCI: Trifolium Pratense (Red Clover) Extract

Ekstrakt z koniczyny – działa antyoksydacyjnie opóźniając procesy starzenia się skóry, poprawia jej elastyczność, przeciwdziała zwiotczeniom, wygładza oraz ujędrnia dzięki właściwości pobudzenia syntezy kolagenu i elastyny. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej, trądzikowej ale także naczynkowej ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne. Ekstrakt ten dodatkowo ma właściwości łagodzące i regenerujące oraz chroni przed negatywnym wpływem promieniowania UVB.