Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas szikimowy

INCI: Shikimic Acid

Nazwa kwasu szikimowego pochodzi od nazwy rośliny, w której ten związek naturalnie występuje. Shikimi to japońska nazwa anyżku gwiaździstego. Kwas szikimowy jest przedstawicielem kwasów z grupy AHA, lecz jest bardziej łagodny i może być stosowany jako składnik kosmetyków na różne problemy skórne. Jest on wielofunkcyjną substancją czynną. 

Redukuje niedoskonałości
Przyspiesza regenerację skóry
Wykazuje działanie antyoksydacyjne
Rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top