Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas glikolowy

INCI: Glycolic Acid

Pozyskiwany z trzciny cukrowej, chociaż jego źródłem mogą być także buraki cukrowe, agres i jabłka. Jest jednym z najpopularniejszych związków stosowanych w kosmetykach i zabiegach kosmetologicznych. Należy do kwasów AHA i wyróżnia się najprostszą budową oraz najmniejszą masą cząsteczkową, co znacznie ułatwia przenikanie w głąb skory i zwiększa efektywność działania. W zależności od stężenia kwasu w produkcie, jego właściwości mogą być różne. 

Złuszcza martwe komórki naskórka
Przeciwdziała wypryskom
Poprawia nawilżenie skóry
Rozjaśnia przebarwienia

Składnik ten znajdziesz w

5.00/5
(1)

39,00

/5
(0)

69,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(4)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top