Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Kwas winowy

INCI: Tartaric Acid

To organiczny związek chemiczny występujący w owocach, zwłaszcza winogronach. To przede wszystkim produkt uboczny fermentacji win w przemyśle winiarskim. Wykorzystuje się go również jako substancje stabilizujące i regulatory kwasowości w przemyśle spożywczym, a także do przygotowywania różnych postaci leków w przemyśle farmaceutycznym. Zaliczany do grupy kwasów AHA, wykazuje szereg pozytywnych właściwości wykorzystanych w kosmetyce. 

Działa złuszczająco
Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny
Spowalnia procesy starzenia się skóry
Reguluje aktywność gruczołów łojowych

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top