Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Olej sezamowy

INCI: Sesamum Indicum Seed Oil

Otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych. Posiada delikatny, charakterystyczny zapach. Uchodzi za najstarszy olej świata. Bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, minerały, witaminy i inne substancje odżywcze.  Oprócz powszechnego zastosowania w kuchni, wykorzystywany jest również bardzo często do celów kosmetycznych. Jest olejem półschnącym. Stosowany najczęściej w formie czystej do masażu i kąpieli, w produktach do cery suchej, wrażliwej i dojrzałej, a także w kosmetykach do pielęgnacji suchych włosów i skóry głowy. 

Silnie regeneruje
Poprawia elastyczność
Nawilża, zapobiega utracie wody
Łagodzi podrażnienia

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top