Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Olejek goździkowy

INCI: Eugenia Caryophyllus Oil

Olejek eteryczny otrzymywany w procesie destylacji pączków kwiatowych czapetki pachnącej. Zawiera wiele cennych substancji, między innymi eugenol – substancję odkażającą. Najczęściej jest kojarzony z kuchenną przyprawą, który nadaje specyficznego aromatu.  Stosowany bardzo często w stomatologii, ale znalazł również szerokie zastosowanie w kosmetyce. Ma charakterystyczny, korzenny zapach. 

Znieczula, działa przeciwbólowo i dezynfekująco
Ma działanie rozgrzewające
Działa przeciwdrobnoujstrojowo
Redukuje wypryski

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top