Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Węgiel aktywny

INCI: Activated Charcoal

Jest naturalną substancją, która składa się głównie z węgla (pierwiastku) w postaci popiołu oraz grafitu. Powstaje w wyniku podgrzania miazgi drzewnej, a następnie jest aktywowany przy użyciu pary wodnej. Może być stosowany zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Ze względu na silne właściwości pochłaniania zanieczyszczeń (również bakterii, matali ciężkich) znalazł również zastosowanie w branży kosmetycznej. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, skłonnej do zanieczyszczeń. Można go również odnaleźć w produktach do pielęgnacji ciała, włosów i higieny jamy ustnej. 

Pochłania zanieczyszczenia
Pochłania nadmiar sebum
Łagodzi zmiany skórne
Wykazuje działanie antybakteryjne

Składnik ten znajdziesz w

5.00/5
(1)

39,00

/5
(0)

69,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(4)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top