📦 Dostawa już od 8,99 zł
📦 Dostawa już od 8,99 zł
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Laurus Nobilis Oil

Olej laurowy (Oleum Lauri, Laurus nobilis Oil)

Wytwarzany jest z liści wawrzynu szlachetnego (drzewa laurowego). Posiada ciemnozieloną barwę oraz intensywny zapach. W temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję, natomiast pod wpływem ciepła topi się. W składzie występują gównie związki z grupy terpenów (m.in. cyneol, geraniol, eugenol).

Zastosowanie olejku:

  • dzięki właściwościom rozgrzewającym zmniejsza bóle stawów i napięcie mięśni, rozszerza drobne naczynia krwionośne,
  • może być stosowany w przypadku zwichnięć i opuchnięć ścięgien,
  • jest pomocny w leczeniu trądziku i stanów zapalnych skóry – działa oczyszczająco, ściągająco, bakteriobójczo i bakteriostatycznie,
  • skutecznie likwiduje łupież, świerzb i inne choroby grzybicze,
  • zawarty w oleju chlorofil wspomaga gojenie raz i łagodzi objawy łuszczycy,
  • pielęgnuje włosy i paznokcie
Scroll to Top