INCI: Juniperus Communis Fruit Oil

 

Olejek jałowcowy (Juniperus Communis Fruit Oil) – posiada szereg dobroczynnych właściwości zarówno wobec zdrowia, jak i urody. Wspomaga koncentrację, likwiduje oznaki zmęczenia, rozluźnia mięśnie i rozgrzewa. Stymuluje krążenie krwi i limfy, a także regenerację tkanek, co sprzyja likwidacji cellulitu i spłycaniu rozstępów. Stosowany na podrażnioną skórę wspomaga gojenie i tworzy ochronę przed infekcjami. Działa przeciwobrzękowo, przeciwbakteryjnie i przeciwtrądzikowo regulując przy tym pracę gruczołów łojowych.