📦 Dostawa już od 8,99 zł
📦 Dostawa już od 8,99 zł
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Salvia Hispanica Oil

Olejek z szałwii hiszpańskiej

Pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion i filtracji (oczyszczanie z części roślinnych łupiny, kawałków nasion po tłoczeniu przez prasy). Nasiona pochodzą z Meksyku. Olej o bardzo delikatnym zapachu i jasnym kolorze oraz lekkiej konsystencji. Charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych, niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6, o idealnej proporcji 3:1. Jest to olej zaliczany to tzw. bio-olejów, czyli olejów dobrze przyswajanych przez skórę.

Olej z szałwii hiszapańskiej używany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej. Stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest również jako emolient, środek nawilżający, zmniejszajacy przeznaskórkową utratę wody, poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry.

Scroll to Top