📦 Dostawa już od 8,99 zł
📦 Dostawa już od 8,99 zł
Promocje
Menu
Produkty
Szukaj

INCI: Zea Mays Starch

Skrobia kukurydziana

Pozyskiwana z kukurydzy, w produktach kosmetycznych służy do zagęszczania i stabilizowania emulsji. Największe zastosowanie ma jako składnik matujący i absorbujący wilgoć. Pozostawia skórę gładką, matową i miękką po aplikacji. Może być wykorzystana w pudrach, różach, podkładach.

Scroll to Top