Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion granatu. Jednym z jego najcenniejszych składników jest kwas punikowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych. Ponadto zawiera także fitosterole i polifenole. Olej ten wykorzystywany jest szeroko w branży kosmetycznej ze względu na właściwości nawilżające, odżywcze i uelastyczniające. Polecany jest szczególnie do cer mieszanych, tłustych, dojrzałych i naczynkowych. Jest składnikiem przeciwstarzeniowym. Zmniejsza opuchliznę pod oczami, likwiduje obrzęki, ogranicza pękanie naczyń krwionośnych. Wykazuje także pozytywne właściwości w walce z trądzikiem różowatym. Stosowany regularnie widocznie polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i ujednolica koloryt. Jest gęstym olejem o charakterystycznym zapachu dojrzałego granatu.

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Pojemność: 30 ml

W formie demakijażu: nanieść 1-2 dozy oleju nanieś na wilgotną skórę i wykonać delikatny masaż. Nadmiar produktu usunąć przy użyciu ściereczki zmoczonej w ciepłej wodzie lub toniku. W formie serum należy: nanieść 3-5 kropel na czystą skórę, najlepiej wieczorem, delikatnie wklepując w skórę twarzy i szyi.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEIQ Olej z pestkek granatu”

Twój adres email NIE ZOSTANIE opublikowany. * - pola wymagane.

OLEIQ Olej z pestkek granatu
OLEIQ Olej z pestkek granatu
Odbierz prezent