Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Hydrolat z opuncji figowej

INCI: Opuntia Ficus-Indica Flower Extract

Opuncja figowa rośnie w południowej Europie, a Afryce Północnej i w Ameryce Łacińskiej. Surowcem są owoce. Ich bogaty w substancje odżywcze skład sprawia, że opuncja figowa ma zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w ziołolecznictwie i kosmetyce. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych i antyoksydantów sprawia, że opuncja figowa jest często stosowana jest w produktach do pielęgnacji skóry.

Działa antyoksydacyjnie
Pobudza procesy regeneracji naskórka
Ujędrnia, uelastycznia
Łagodzi podrażnienia

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top