Promocje

Menu

Produkty

Szukaj

Olej z pachnotki

INCI: Perilla Frutescens Seed Oil

Otrzymywany w procesie tłoczenia wyselekcjonowanych nasion pachnotki. Pachnotka jest rośliną znaną z przydomowych ogródków, ale w medycynie chińskiej funkcjonuje już od setek lat. Może być uprawiana w celach ozdobnych, ale jest też ceniona jako dodatek do potraw, roślina kosmetyczna i oleista. Posiada wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne. Olej perilla jest bogaty w kwasy omega-3 i omega-6 oraz flawonoidy. Jest doskonałym wyborem dla problematycznych typów cer np. trądzikowej, skłonnej do wyprysków, podrażnionej. 

Działa antyoksydacyjnie
Zmiękcza, wygładza, uelastycznia skórę
Regeneruje
Łagodzi podrażnienia

Składnik ten znajdziesz w

/5
(0)

25,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

/5
(0)

29,00

5.00/5
(2)

49,00

5.00/5
(3)

49,00

5.00/5
(1)

49,00

5.00/5
(1)

29,00

/5
(0)

49,00

Odkryj wszystkie kosmetyki i ciesz się różnorodnością produktów

Scroll to Top